Menü

A kiszakadt harisnya – a probléma, amin gyakran megakad a szemünk

A kiszakadt harisnya – a probléma, amin gyakran megakad a szemünk Minden nő visszatérő problémája, hogy a vadi új harisnyát felszalad egy szem vagy kiszakad?! A mérgelődésen kívűl mit lehet még ilyenkor csinálni?

Már rögtön a cikk elején érdemes bocsánatot kérni a címben nagy akarattal és igényességgel elhelyezett szóviccért, majd rátérni a lényegre: a kiszakadt harisnya csak akkor szexi, ha kapcsolódik hozzá némi erotikus emlék is, de akkor is csak az „elkövetők” számára. Emellett azonban érdemes kezelni a problémát, a kérdés már csak az, hogy hogyan?

Házipraktikák: körömlakk és fagyasztó

Sajnos valóban elkerülhetetlen, hogy a jó minőségű, drágább harisnyán is megindulnak a szemek, mint valami apró autonóm államok, amik úgy döntenek, most aztán szuverén birodalmakká válnak. Simán megtörténhet, hogy beleütközünk érdes asztalsarokba, beleakadunk valami kiálló akármibe, ami aztán tönkreteszi ezt a roppant finom kis ruhadarabot. Sajnos ezek a termékek jóval kényesebbek, mint egy melltartó vagy body. Az mindenképpen jó hír, hogy ha nem robban hirtelen egy öklömnyi lyuk a csini kis mintás harisnyára, akkor még menthető a helyzet és nem kell attól tartanod, hogy a vártnál nagyobb szellőzést kapnak a lábaid. Csak van valamilyen módszer, amivel megelőzhető az incidens? – kérdezheted bizakodva, viszont a válasz csupán majdnem kielégítő. Természetesen létezik százszázalékos megoldás, ezt úgy hívják, hogy pótharisnya. Ha nincs kedved ilyesmit magaddal cipelni (pedig nagyon jó ötlet), akkor marad a házipraktika: ebben az esetben a fagyasztó.

Fogod az új, csini harisnyád, jól beáztatod némi hideg vízbe, fogsz egy zacskót, belecsomagolod, majd bevágod a frigóba éjszakára. Másnap kiveszed, kicsomagolod, megvárod, míg megszárad és voilá, sikerül meghosszabbítanod a ruhadarab élettartamát. Viszont, ha már bekövetkezett a szakadás, akkor ezt felesleges kipróbálnod, helyette más módszer után kell nyúlnod. Az egyik legismertebb házipraktika csupán kitolja a katasztrófa bekövetkeztének idejét, csak kezeli a tünetet, de nem gyógyít. Viszont már ez is jobb, mint a semmi. Fontos megjegyezni, hogy a művelethez szükséged lesz némi színtelen körömlakkra (már csak ezért is érdemes a táskádban tartani ilyet), és egy kis hajlakkra biztos, ami biztos.

Tehát a módszer: abban a pillanatban, amint észreveszed a megindult harisnyaszemet, valamint a szakadást, már nyúlj is a táskádért és kapd elő a színtelen lakkot. Csípd össze az apróbb lyuk két végét, kend be az összeszorított anyagot a körömlakkal, majd a biztonság kedvéért adj neki egy keveset a hajlakkból is. Figyelem, a harisnya el fog szakadni, viszont hős megmentőd, a körömlakk biztosít neked egy kis időt az átöltözéshez.

Kiszakadt harisnya? Használd egészséggel!

Sokan nem tudják, hogy a harisnya mennyi mindenre jó még a nyilvánvalón kívül. Természetesen most nem arra gondolunk, hogy a szakadt harisnyát a fejünkre is lehet húzni egy bankrablás erejéig. Inkább azokra a praktikus trükkökre utalunk, amiknek a segítségével az elrongyolódott harisnya segít a mosogatásban, a sütésben és egyéb dolgokban.

Próbáltál már harisnyával mosogatni? Pedig kellene. A tiszta, de szakadt harisnyádat fogd egy csomóba, adj neki némi mosogatószert és a zsíros teflonedényeket úgy kitisztítja majd, hogy könnybe lábad a szemed. A tészta folyamatosan felragad a sodrófára? Harisnyázd be. Mármint a sodrófát. A tészta maradni fog a helyén. Szeretnél a süteményre porcukrot szórni, de a szórási technikád finoman szóval is egyenletlen? Vágd le a szárát, tölts bele porcukrot, a tetejére köss egy csomót, és már cukrozhatod is a sütit.

Ezek mellett nagyszerű szolgálatot tesz még a körömlakk lemosásakor, vagy a porszívó csövére húzva könnyűszerre megtalálhatod vele az elveszett, apróbb tárgyakat is anélkül, hogy felszívnád őket a porzsákba. Amint azt láthatod, még a szakadt harisnyának is lehet örülni. Igaz, csak utólag.

Tartalomhoz tartozó címkék: harisnya szexy fehérnemű

Keresés