Milyen az ideális női edzőruha?

Milyen az ideális női edzőruha?
Tökéletes edzőruha? Cikkünkben bemutatjuk, hogy az mégis milyen!

 

Önbizalommal az edzőteremben is! A terem ajtaján belépve könnyű elbizonytalanodni, főleg, ha most vagy ott először – látszólag mindenki tudja és teszi a dolgát, te pedig még abban sem vagy biztos, hogy a megfelelő ruhában vagy. A gyakorlott sportolók tudják, hogy számukra milyen edzőruha a legmegfelelőbb, de kezdőként ez nehéz választás lehet. 

Újoncként szinte mindenki elköveti azt a hibát, hogy nem fektet kellő hangsúlyt az öltözékre, mondván, hogy teljesen jó lesz a kopott póló vagy trikó egy cicanadrággal. Aztán jönnek a buktatók, hiszen, a rosszul megválasztott öltözék nem csak az önbizalomnak, de a gördülékeny edzésnek is hamar gátat szabhat. De ne aggódj! Ha csak most kezdesz bele a rendszeres edzésbe, összeszedtük neked, hogy mire figyelj a hatékonyság és a kellő önbizalom érdekében! 

Az edzőruha kiválasztásának elsődleges szempontja az edzés típusa. Edzőtermi (cardio, csoportos fitness órák, súlyzós edzések, stb.) öltözék kiválasztásához az alábbi szempontokat kell figyelembe venned: 

Anyag
A választás során az egyik legfontosabb szempont az anyag, melyből a fitness ruha készül. A legfontosabb elvárás, hogy az öltözék ne gátoljon a mozgásban, ehhez pedig kellően rugalmasnak kell lennie a textilnek, amiből készül. Ugyanakkor fontos, hogy gyorsan száradó legyen, és jó izzadság elvezetéssel rendelkezzen a szett. Az elasztánnal kevert anyagokban biztosan nem fogsz csalódni. Az elasztán egy mesterséges gumiszál, ami más anyagokkal keverve biztosítja az elkészült ruházat rugalmasságát, formatartósságát, nedvszívó és légáteresztő képességét. Az elasztán mellett a poliészter is igen népszerű alapanyaga a női edző ruháknak – könnyen kezelhető, és rendkívül tartós anyag, nem gyűrődik, és határozottan formatartó. Kiváló választás ahhoz, hogy az edzésünk valóban zavartalanul menjen. 

Méret
Ahhoz, hogy az edzésünk valóban gördülékeny legyen elengedhetetlen a jó méret kiválasztása. Mivel az erőnlét edzések nem írnak elő konkrét ruhaviseletet, így az elsődleges szempont a kényelem lesz, így méretet és fazont is ennek mérten válasszunk. Kezdőként, amikor erősebb gátlásokkal küzdünk, érdemes hosszabb verziókat viselni alsóból és felsőből is, melyek nagyobb takarást biztosítanak, így az edzés során nem azzal leszünk elfoglalva, hogy húzogassuk a felsőnket, hogy ne látszódjon ki a nem kívánatos testrész. Ha már elégedettebbek vagyunk a testünkkel és a tükörképünkkel, akkor jöhetnek a rövidebb, tapadósabb darabok. 

Fehérnemű

Nem, nem jó bármilyen melltartó! Egy hétköznapi viselet nem adja meg a sporthoz szükséges tartást, bármennyire is kényelmesek a kiskosztűm viselése során. Az edzés ideje alatt teljesen másféle mozdulatokat végzünk, mint a nap többi részében és elengedhetetlen a megfelelő tartás és rugalmasság biztosítása. Emellett egy sportmelltartónak biztosan nem csúszik le a pántja és nem kapcsolódik ki egy-egy erőteljesebb mozdulatnál. Viszont nem kell megijedni, már nagyon csinos típusok is beszerezhetőek, amik kellően kiemelik a mell vonalát az edző trikó alatt, így edzés közben is hangsúlyozhatóak a formás idomok. 

Divat

Ha szereted és követed a divatot, akkor jó hírünk van! Edzés közben is lehetsz trendi. Egy valóban divatos és kényelmes fitness ruha akár ösztönzőleg is hathat a rendszeres sportoláshoz, melyet a sportruházat gyártó cégek az utóbbi években fel is ismertek és ennek megfelelően egyre ízlésesebb darabokkal lehet találkozni az üzletek kínálatában. Előszeretettel játszanak a színekkel és a különböző mintákkal. Edzés közben bátran viselj élénkebb színeket és harsányabb mintákkal ellátott szetteket. Lényeg, hogy jól érezd magad!

Tartalomhoz tartozó címkék: #fitness #fitness top #sport melltartó