Mit adjunk a kicsikre?

Mit adjunk a kicsikre?
A gyermek fehérneműk és fürdőruhák esetében a kinézet mellett a kényelem is kiemelten fontos! Cikkünkben bemutatjuk, hogy mire figyeljetek a ruhadarabok kiválasztásánál.

Fehérnemű a mindennapokban

A gyerek fehérneműket legtöbbször annak megfelelően választjuk ki, hogy melyik mesehős szerepel rajta, vagy nagyobb korban melyik éppen a gyerkőc kedvenc színe, vagy mintája. Azonban fontos szem előtt tartani az egészségkárosodás lehetőségét, azaz mindenképpen olyan anyagot válasszunk, mely nem okoz irritációt. Erre a legmegfelelőbb a 100% pamut, vagy legalább pamut betéttel ellátott darabok beszerzése. Illetve nem elhanyagolható szempont a fazon sem, hiszen ahogy nekünk felnőtteknek, úgy a kicsiknek is tönkremehet a teljes napja, ha szorít, vagy bevág az alsó.

A gyerek divatba szeretjük becsempészni a felnőtt motívumokat, azonban óva intenénk mindenkit attól, hogy felnőtt fehérneműt húzzunk a gyermekre. A gyerek alsók teljesen más kialakítással, általában klasszikus fazonokat használva készülnek. Emellett, ami a felnőtteknek jó nem biztos, hogy az apróságnak is kényelmes lesz. Ilyen darab például a fiúknál a boxer alsó, ami nem mindig működik, hiszen korántsem rendelkezik olyan tartással, mint a kisfiúknak szánt bugyik.

Irány a strand! – Gyerek bikini a felhőtlen strandoláshoz

A fehérneműkre vonatkozó alapelvek a gyerek fürdőruhára is érvényesek. Amikor a megfelelő strandruhát választjuk ki a csöppségnek, akkor is oda kell figyelnünk arra, hogy milyen anyaggal van bélelve a fürdőruha, főként a bugyi rész. Könnyen irritáció léphet fel, pláne, ha homok kerül a textil alá. A fürdőbugyi alá elkerülhetetlenül bemegy a homok és a víz, így még nagyobb figyelem szükséges az anyag és a fazon kiválasztásánál, hogy jól illeszkedjen a gyerekre. Illetve fürdőruha esetén különösen fontos a jó minőség, hiszen a vízparton ebben csúszdázik és kúszik-mászik a kicsi, nem vigyázva arra, hogy hova ül le.

Apró korban gyakran elegendő egy strandbugyi, nem nagyon foglalkoznak a pici lányok a divattal, azonban ahogy cseperednek egyre inkább anyu lesz a példakép, és annak megfelelően szeretnének öltözködni a vízparton is. Azonban itt is fontos, hogy ne öltöztessük őket a felnőtteknek szánt darabokba, hiába lenne cuki a kislány egy háromszög melltartós, vagy egy pánt nélküli bikiniben, sem az alsó, sem a felső része nem fog megfelelően passzolni rá. Ennek ellenére idén is nagy divat az anya-lánya szettek közül válogatni, ahol a jól megtervezett felnőtt fürdőruhák vagy bikinik kisebb-nagyobb átalakítással a kislányok számára is elérhetők, így anya is és lánya stílusosan jelenhet meg a strandon.

A divatot nem lehet elég korán elkezdeni, így már néhány éves kortól is elérhetőek a páros szettek, és akár a hozzá illő „egyen” köntös is beszerezhető, hogy teljes legyen az összkép. A fürdőruha mintázatában kevésbé jelennek meg a mesehősök, itt inkább a virágok, a csíkok, és a pöttyök dominálnak, illetve a rengeteg szín. Igazán extravagáns párost alkothattok egy alul egyszínű felül pedig modern mintával ellátott kombinációban. Nagyobb lánykáknál érdemes megkötős, méretezhető bikini alsót választani, hogy ne csak egy nyáron legyen strandolásra kész a kedvenc szett, hanem két – három nyarat is kiszolgálhasson, és ne szabjon neki gátat a gyerkőc növekedése. Felsőknél pedig mindenképpen okos döntés pántos verziót levenni a polcról, hiszen az egész napos strandoláshoz elengedhetetlen a kényelem.

Kapcsolódó termékek

ORIGAMI 18.KIDS-B-886 GYERMEK FÜRDŐRUHA

Kívánságlistára teszem
8.499 Ft 5.949 Ft
-30% -2.550 Ft