Strandruha – tökéletes elegancia a vízparton is!

Strandruha – tökéletes elegancia a vízparton is!
A strandoláshoz, lenge ruhákra is szükséged lehet! Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen az ideális strandruha!

Nem lehet elég korán elkezdeni felkészülni a strand időre. A jól bevált alapdarabok mellett itt az ideje elkezdeni beszerezni az idei év által diktált divat fürdőruhákat, illetve a hozzájuk tartozó kiegészítőket.  Egy kellemes strandoláshoz ugyanis nem elegendő egy bikini, fontos, hogy legyen egy strapabíró táskád, amiben minden jól elfér, és a törölköző, na meg a strandlabda sem maradhat otthon, de ami talán még ezeknél is fontosabb egy nő számára az a strandruha.

Amikor kimegyünk a strandra, vagy a tengerparton pihenünk éppen, időnk egy részét biztosan a vízen kívül fogjuk tölteni, akkor is, ha imádunk úszni. Elmegyünk ebédelni a közeli étterembe, vagy csak sétálunk egyet a parton - ezekre az alkalmakra tökéletes választás egy csinos strandruha, mely komfortossá, és elegánssá teszi a vízen kívül töltött időt. Arról nem is beszélve, hogy vannak olyan éttermek, kávézók, ahová fürdőruhában be sem engednek sajnos bennünket, így, ha készültünk, akkor nem kell az utcai ruhánkkal bajlódni, csak felkapjuk az erre szánt öltözetet és lehet is indulni a választott helyre.

Néhány évtizede csupán a strandkendő volt jelen a köztudatban, ami szintén kiváló döntés lehet, hiszen aki tud vele bánni, az hibátlanul tudja variálni. Attól függően, hogy hova és hogyan kötöd meg, olyan stílust kölcsönöz a vízparti megjelenésednek. Használhatod lazán a derékra kötve, de nyakban megcsomózva ruhaként is. Azonban, aki nem akar a csomózással és a hajtogatással bajlódni, annak inkább a strandruha kínálatunkat javasoljuk. Mindenki megtalálja a stílusának megfelelőt, és egy – egy darab akár az utcán is viselhető a nyári hőségben, nem csupán a strandon. Az utóbbi években akkora népszerűségnek örvend a trend, hogy a ruhaipar még nagyobb hangsúlyt fektet a megalkotásukra, és egész kollekciók érhetőek már.

Három egyértelmű érv a strandruha viselése mellett:

  • Stílusos: egy szép horgolt vagy csipke ruhával szolidan kiemelheted az alakodat, és az üdítőért való sorban állás közben sem fog senki megszólni, mert egyszál bikiniben vagy.
  • Véd a leégés ellen: különösen, ha nagyon fehér a bőröd, és már a naptej sem elég, vagy nem akarod bekenni magad, érdemes egy vékony fehér ruhát magadra venni, mely megvéd a leégéstől, és a bőrpírtől.
  • Ápol és eltakar: ha nem vagy még kibékülve a testeddel, akkor remek megoldás, hogy amint kijössz a vízből felveszel egy lenge strandruhát. Sokkal jobban fogod magad érezni és trendi is leszel.
Általában kényelmes, lenge, gyakran áttetsző anyagból készülnek a strandra szánt ruhák, belebújós vagy maximum megkötős verzióban. Mindenképpen könnyen fel-, és levehetőek a rugalmasság érdekében. Aki az elegáns kivitelt kedveli annak bátran ajánljuk a földig érő maxiruha, vagy egy horgolt strandruha viseletét. A bátrabbak pedig nyugodtan nyúljanak egy merészebb pamut strandruhához, mely egy-egy lépéskor megmutatja akár a bikini alsót is. Ezek mellett választhatsz overált, vagy tunikát, esetleg poncsó jellegű ruhát is. Ha a divatot szeretnéd követni mindegy melyik fazont választod, mert idén nem a ruha típusa határozza meg, hogy mi a trendi, a nőiesség lesz a divat fő iránya, ami egy kiváló hír hiszen nem kell azon aggódni, hogy ha te az egyik fazonban jobban érzed magad, mint a másikban nem leszel divatos.