Visszatért a telifenekű bugyi

Visszatért a telifenekű bugyi
Avagy a kényelmes viselet is lehet szexi!

Ha azt mondjuk, telifenekű bugyi, akkor legtöbben egy cuki, mintás kislány bugyit, vagy Bridget Jones hatalmas „mami” alsóját látják maguk előtt. Pedig nem merül ki ennyiben a fazon, kimondottan sok lehetőség rejlik benne, melyet a fehérnemű gyártók ki is használnak, és komoly kínálattal állnak a vásárlók elé. Holott a bugyi viselése viszonylag későn, csupán a tizenkilencedik században vált mindennapossá, azóta hatalmas utat járt be és komoly változásokon ment keresztül. Az első bugyik inkább voltak egyedi szabású rövidnadrágok, mintsem klasszikus alsóneműk.

Így a nők sokáig tartózkodtak is a viselésétől, mert nem tartották nőiesnek. De idővel megtört a jég, és ahogy telt az idő ez a ruhadarab is egyre kisebb és nőiesebb lett. Ma pedig már alap öltözetnek számít. Nincs megkötés, ugyanolyan szexi lehet egy klasszikus telifenekű női bugyi, mint egy csupa csipke semmit sem takaró tanga. Ami fontos, hogy jól válasszuk meg, hogy nekünk melyik típus áll jól, és ha megvan a saját stílusunk, akkor abból ne engedjünk. Annak ellenére, hogy titkos ruhadarabnak számít a közérzetünkhöz sokat hozzátesz, hogy milyen darabot viseljük.

Hogyan válasszunk?

A választáskor alapvetően azt kell figyelembe venni, hogy milyen idomokkal rendelkezünk. Kerek popsira ajánljuk a francia bugyi viselését, ugyan több anyag került bele, mint egy tangába, de egy fenékre simuló csipke szegélyes darab szépen kiemeli a kerek formát. A laposabb fenekű lányok pedig nyugodtan válasszanak hibrid megoldást, mely elől teli vagy francia fazonú, hátul pedig egy kellemes ívvel tangává alakul. Ha a klasszikus fazon híve vagy, akkor pedig bátran játssz a színekkel és az anyagokkal. A színek jól kifejezik az egyéniségedet, a klasszikus fazonnal pedig kiemelheted a csípődet, így kerekebbnek fog látszani, és kellő kényelmet biztosít a rohanó hétköznapokban.

Milyen lehet a telibugyi?

  • Francia bugyi: az oldalsó pántok szélesebbek, mint a klasszikus alsóé, viszont a feneket nem fedi teljesen, praktikus és szexi is egyben.
  • Klasszikus: az igazi telibugyi, befedi a teljes hátsót, kicsit keskenyebbek az oldalpántok. Kényelmes megoldás a mindennapokban, ha pedig varrás nélküli verziót választasz még láthatatlanná is válik.
  • Hipster: alacsonyabb derékrésszel készül, és szélesebb pántokkal a combnál kevésbé ívelve, így jobban egyben tartja az alakot, mint a többi fazon.
  • Maxi: köznyelven „mama” bugyi, magas derékrész, széles pántok, és teljes hátsó fedés.
  • Alakformáló: sokak kedvence, magas derékrésszel, és teljes hátsó fedéssel formálja az alakot.
  • Női boxer: egy igazán kényelmes, fiatalos darab, kellemes viselet egész napra, vagy alváshoz. Nagyon hasonló a férfi boxerekhez, egyedül az ágyék részben tér el.

Tanga vagy telibugyi?

Lehet, hogy főként nyáron a tanga észszerűbbnek tűnik a lenge ruhák alá, azonban érdemes óvakodni a mindennapos viselésétől. Szabásából adódóan folyamatosan elmozdul, így könnyen hidat képez a végbélnyílás, és a hüvely között, mellyel fokozódik fertőzésveszély, így könnyen alakulhat ki húgyúti fertőzés. Ha mégis tangát választunk, akkor óvakodjunk a műszálas példányoktól. Szerencsére a legújabb divat kedvez az egészségünknek is, reméljük, hogy minden hölgy megtalálja a kedvenc telibugyi fazonját, és az uraknak is tetszeni fog a régi-új trend. Azonban ezek viselésekor is ügyeljünk arra, hogy lehetőség szerint a műszálas vagy teljesen csipkés verziókat inkább alkalmakra tartogassuk, a mindennapokban pedig a természetes, légáteresztő anyagokat válasszuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: #fehérnemű #női fehérneműk