Menü

Melltartó fajták, amiket érdemes fontolóra venni

Melltartó fajták, amiket érdemes fontolóra venni

A fehérnemű vásárlásakor talán a legtöbb gondot a melltartó kiválasztása okozza, mivel rengeteg a tényező, ami alapján döntenünk kell. Mellméret, a cicik állása, formája, hétköznapi vagy alkalomhoz illő viselet, a kettő fúziója, esetleg sport – tehát egy igazi többtényezős vásárlás és nem utolsó sorban befektetés is ez. Ezért mutatunk pár típust, amit érdemes fontolóra venni.

 

A mell és a melltartó fajták románca

A melltartó az egyik, ha nem a legfontosabb fehérnemű és nem utolsó sorban a női ruhatár legfontosabb darabja. Ez azért jelenthető ki ilyen határozottan, mert a melltartó első számú funkciója nem más, mint ennek a roppant érzékeny, sérülékeny szervnek az alátámasztása és védelme. Éppen ezért a vásárlás első szabálya, hogy tudjuk milyen mellkasmérettel és kosármérettel rendelkezünk, mert a rossz méretű melltartó nemcsak kényelmetlenné is válhat, de hosszútávon roppant egészségtelen is. Mikor kiderítettük, hogy mennyi az annyi, meg kell találnunk a melleink formájának és pozíciójának legmegfelelőbb darabot, majd meg kell határoznunk, hogy mikor hordjuk majd a darabot (hétköznapi viselet, éjszakai viselet, speciális alkalom), valamint szeretnénk-e dekoltázst, a melltartó formázza, nagyobbítsa, esetleg ellenkezőleg, inkább optikailag kisebbítse a domborulatokat. Tehát bőven van dimenzió, amit érdemes megvizsgálni, mielőtt kinyitjuk a pénztárcánkat.

Például egy merevítő nélküli melltartó leginkább azoknak jó, akiknek a cicijei távol állnak egymástól, esetleg tapasztalnak némi mellmegereszkedést. Viszont azoknak semmiképpen sem ajánlott, akik szeretnék, hogy a mellük nagyobbnak tűnjön, mint ahogy azoknak sem, akik kivágott felsőt szeretnének felvenni, esetleg dekoltázsban gondolkodnak. Viszont egy merevítős cicifix mind dekoltázs, mind pedig formázás szempontjából tökéletes lehet. Igaz, míg a merevítő nélküli pofátlanul kényelmes lehet, addig a merevítős zavarhatja a domborulatokat.  Azoknak a szerencséseknek, akiknek nincs szükségük arra, hogy a melltartó tartást adjon, nos ők nyugodtan választhatnak egy szexi csipkés bralette melltartót, ami még akár otthoni viseletre, benne alvásra is tökéletes lehet, azon túl, hogy divatos és elegáns a dolgos hétköznapokban is (igaz, a bralette nem a legjobb választás a nagyobb méretekkel rendelkezőknek). A dolgos hétköznapokra a bralette mellett alkalmas még a t-shirt típus is, ami nem növel méretet, de kiváló barátja a megereszkedett, nem egyező méretű ciciknek.

Sajnos a melltartók esetében is igaz a vicces mondás: „akinek az egyik lába rövid, annak hosszabb a másik.” Tehát ami egy oldalról előny, az egy másikból hátrány. Így van ez a melltartó pántokkal is. Egy pántos melltartó például nem mindig (általában sosem) mutat jól egy pánt nélküli felsővel, vagy ruhával. Így az olyan esetekben, amikor ilyet hordunk, érdemes pánt nélküli melltartóban gondolkodni, ami kiválóan illeszkedik kisebb mellekre is. A kisebb mellekre még kiváló hatást gyakorolhat a szilikon melltartó is, amely nemcsak teltebb dekoltázzsal turbózza fel a vizuális tulajdonságaidat, de a bimbókat is elegánsan takarja. De ha nincs gond a bimbókkal, akkor választhatunk egy push up melltartó modellt is, ám csak óvatosan, mivel a megereszkedett és/vagy egyenlőtlen méretű melleknek ez a típus nem barátja.

 

Speciális melltartók: a szoptatós melltartó és a sportmelltartó

A várandósság elkerülhetetlenül megváltoztatja a testünket és ez a mellekre különösen igaz. A biológiai folyamatok következtében a mell növekszik, így olyan melltartóra van szükség, ami a domborulatok változására reagál. Erre a célra fejlesztették ki a szoptatós melltartót, amire minden kismamának szüksége lehet.

A másik speciális melltartó az edzés és sportok szerelmeseinek készült. A sportmelltartó minimalizálja a mellek ugrálást, fixálja azokat, jó tartást és fedést, védelmet biztosítanak. A gardrób elengedhetetlen darabja, már amennyiben sokat mozgunk.

Tehát láthatjuk, hogy melltartó típusok garmadája várja a vásárlókat és esetekben egy fiatal, tinédzser lány könnyen eltévedhet a cicifixek erdőjében. Szerencsére egy kis utánaolvasás után könnyen eligazodhatunk a típusok választéka között, és ha sikerült meghatároznunk a célokat, már könnyedén megtalálhatjuk a hozzánk legjobban illő melltartót. 
Tartalomhoz tartozó címkék: melltartó

Keresés