Menü

Melltartó okozta fájdalom: fontos komolyan venni!

Melltartó okozta fájdalom: fontos komolyan venni!

Egy kis méretű melltartó komoly fájdalmakat okozhat, és súlyos következményekkel járhat. Először természetesen mindenkinek az esztétikai problémák tűnnek fel, de azok valójában másodlagosak. Bőrirritációt, hátfájás, kidörzsölődés, sebek. Ugye te sem akarsz így járni? Mutatjuk, hogyan kerülheted el.

 

A túl kicsi darab miatt

Az ezzel foglalkozó felmérések alapján bátran kijelenthető, hogy a nők jelentős hányada nem megfelelő melltartót hord, azaz rossz méret mellett dönt. Sokan annak ellenére járnak így, hogy az üzletben fel is próbálják a fehérneműt, mégis úgy döntenek, hogy tudják majd hordani. A legnagyobb probléma ezzel kapcsolatban, hogy a melltartó valójában túl kicsi, ami komoly gondokat is okozhat hosszútávon. A rossz méretről árulkodó jel még a piros csík a bőrödön. Az, hogy a mell kibuggyan, csak egy esztétikai következmény, ettől még nem kellene bepánikolni. Hogy a melltartó bevág, szintén nem olyan probléma, amit ne lehetne elfelejteni. Igaz, hogy még annak is elég furcsán felgyűrődik a bőre, aki nem túlsúlyos, de ez még mindig csak egy esztétikai hatás. Onnantól kezdve azonban, hogy valakinek a melltartó okozta fájdalom nem csak egyszer jött elő, azonnal váltani kell, ugyanis komoly egészségkárosító hatása is lehet az egésznek.

A kicsi melltartó elszorítja a vérkeringést, amely igazán komoly fájdalmakat okozhat. Sok nő számolt be arról, hogy miután napokig hordott egy kis melltartót, állandóan fájtak a keblei. Azt ugyan nem látta be, hogy kicsi a fehérnemű, attól azonban nagyon megijedt, hogy rákos lehet. Fel is kereste a nőgyógyászát, aki néhány perc után megállapította, hogy a melltartó a ludas. A páciens azonnal meg is szabadult a kényelmetlen darabtól, és természetesen semmi gondja nem volt a továbbiakban. Így már nem kellett attól tartania, hogy a ruhanemű miatt a bőre nap végére kidörzsölődhet. Extrém esetben egyébként a kis méretű melltartó miatt akár ki is sebesedhet a bőr. 

Fájdalom nem csak a méret miatt

A nagy mell tehát sok esetben nagy hátrány is, de kis odafigyeléssel nem okoz gondot. A kis méretű melltartó hosszan tartó viselése komoly következményekkel járhat, egyik ilyen a krónikus hátfájás. Ez azért alakul ki, mert a fehérnemű terheli a vállakat és egy idő után ez kisugárzik hátulra is. A fájdalmat egyébként nemcsak a kis méret, hanem a nem megfelelő anyag okozta irritáció is okozhatja. Éppen ezért fontos, hogy rendben legyen a varrás és jó anyagból készüljön. Nem elhanyagolható szempont, hogy a melltartó tudjon lélegezni, vezesse el a nedvességet, ne hagyja, hogy beizzadjon a bőr alatta.

A túlságosan nyirkos környezetben könnyebben üti fel a fejét a fertőzés, baktérium vagy éppen a gomba. A műszálas alapanyag, de a csipkék is sokaknál okoznak irritációt. Ha azt érzed, hogy a melltartód viselése fájdalommal jár, akkor minél előbb érdemes tőle megszabadulnod, Ha nem azt érzed, hogy a fehérnemű kényelmet nyújt, hanem egy picit is zavar, akkor ne erőltesd, vegyél helyette egy másikat. Tudnod kell jól választani: ne vásárolj olcsó, silány terméket, szánj rá megfelelő összeget, vegyél jó méretet, különben komoly egészségügyi gondokat tapasztalhatsz.

Tartalomhoz tartozó címkék: melltartó

Keresés