Nem (csak) a méret a lényeg! - Hogyan válassz plus size fehérneműt?

Nem (csak) a méret a lényeg! - Hogyan válassz plus size fehérneműt?
Egy fehérnemű kiválasztása a Plus Size méretek esetében is fontos! Cikkünkből kiderül, hogy mégis mire ügyelj vásárláskor!

A rosszul megválasztott fehérnemű egy nő teljes napját tönkre teheti. Annak ellenére, hogy csupán egy bugyiról vagy egy melltartóról van szó komoly döntés lehet, hogy melyiket válasszuk, főként, ha teltebb idomokkal rendelkezünk. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mire figyelj a plus size fehérneműk kiválasztása során - az nem elég, hogy nagyobb mellekre nagyobb kosár passzol, emellett számos egyéb tényezőt is figyelembe kell venni a tökéletes alsó ruházat megtalálása során. 

Mire figyelj a választáskor?

  • Az első lépés, hogy megállapítsd a saját méretedet! A legtöbb nő nincs tisztában azzal, hogy mekkora darabokban kellene gondolkodnia, viszont a legcsinosabb öltözéket is tönkre teheti, ha nem jó méretet hordunk. Fontos, hogy kényelmes legyen a kiválasztott darab, persze a szépségért meg kell szenvedni, de az semmit nem tesz hozzá a külsődhöz, ha bevág az alsóneműd, csak tönkre teszi a napodat. 

  • Vedd figyelembe, hogy hová készülsz, vagy hová fogod hordani! Más viseletre van szükséged sportoláshoz, mint egy csábításra kész estén. Emellett passzoljon az öltözékedhez, ha átüt a fekete bugyi az nem mindig szexi, és ez nem testalkat függvénye! 

  • Hiba lenne figyelmen kívül hagyni a fehérneműk minőségét, hiszen a legszebb, és kényelmesebb melltartó sem fogja az eredeti funkcióját betölteni, ha nem biztosít kellő formázást és tartást. Viszont a minőséget nem feltétlen az ár tükrözi. 

  • Fontos a fehérnemű anyaga: pl. a csipke nagyon csinos, viszont hosszú távon irritációt okozhat. Figyelj rá, hogy ez ne történjen meg, az ilyen alsókat inkább hagyd meg alkalmakra, nem érdemes az egészségedet kockáztatni. 

  • Arról nagyon ritkán beszélünk, hogy egy alsót meddig szabad hordani: szakemberek szerint egy rendszeresen hordott bugyit egy év után érdemes leselejtezni, és újat vásárolni. 

Hogyan tudod, hogy jó a méret? 

A megfelelő méret felismerése nem olyan nehéz, mint azt hiszed, csupán hinni kell a tükörnek, és máris rendben lesz minden. Ha bizonytalan vagy a melltartó méretében, akkor állj szembe a tükörrel, emeld fel a kezed, és ha a melled kilátszik alul, akkor kisebb körméretet kell választanod. Ha megfordulsz és hátul a melltartó felcsúszik a hátadon, akkor rövidek a pántok, bár ez a legkisebb gond, mert a legtöbb darabon ez állítható. Egyszerűen állítsd hosszabbra és máris látni fogod, hogy a mérettel van-e gond, vagy csak a pánt nem volt jó hosszra beállítva. Viszont, ha a pánt bármelyik része bevág a testeden, akkor biztosan nagyobb méretre lesz szükséged. Ha mindez stimmel, akkor már csak azt kell megnézned, hogy a melleid kényelmesen belesimulnak-e a kosárba, ha a két mell között eláll, akkor kisebbet válassz. A bugyi kiválasztása ennél sokkal egyszerűbb, ott a lényeg, hogy ne vágjon be sehol, onnantól már csak az ízlésünkön múlik, hogy tangát, klasszikus fazont vagy franciabugyit választunk. 

Honnan vásárolj? 

Amíg keressük a tökéletes típust, addig számtalan boltot bejárunk, egészen az eldugott külföldről származó termékeket áruló apró üzlettől a hatalmas márkákig, tesztelve, hogy melyik lesz strapabíró, kényelmes, szexi vagy éppen kellően sportos. Bizony, ha még nem említettük volna, a stílus is nagyon fontos szempont! Egy elegáns ruha alá kisebb eséllyel fogsz sportmelltartót felvenni, mint egy szexi csipkéset. Idővel azonban minden nőnek kialakul az ideálja a saját alkatához igazodva, és innentől mindegy, hogy webshopból vagy személyesen vásárolod meg a viselt darabokat. Sőt, ha tudod mit akarsz, akkor a webshop sokkal kényelmesebb lehetőségeket biztosít, hiszen fehérneműt próbálni úgyis olyan kényes dolog. Így, ha házhoz rendeled otthon kényelmesen felpróbálhatod és a legtöbb online bolt tizennégy napos visszaküldést biztosít, így, ha valami mégsem stimmel vissza tudod küldeni. Viszont a keresgélés időszakában ne félj kikérni a szakképzett eladók véleményét, sokat segíthet egy hozzáértő külső szempár.