Formáld az alakodat kényelmesen!

Formáld az alakodat kényelmesen!
Kényelmes alakformálók? Igen! Cikkünkben bemutatjuk őket!

A tavasz kezd előbújni a tél árnyékából, és ahogy nő a kinti hőmérséklet, úgy csökken a ruha rétegek száma. Viszont, ha nem volt elég az edzés az ünnepek után, akkor bizony lehet takargatni valónk. Ha te is ebben a cipőben jársz, ne aggódj, amíg az edzés és a diéta megteszi a hatását, addig is vannak remek megoldások, ahhoz, hogy a tavaszi ruhákban is jól érezd magad. 

A modern alakformálók észrevétlenül rejtik el a nem kívánatos zsírpárnákat, szinte bármilyen öltözék alá felvehetőek, és kimondottan komfortos érzetet nyújthatnak. Amire minden esetben érdemes figyelni, ha alakformálót húzol a kis fekete alá, hogy kényelmes legyen. Félreértés, hogy csak akkor rejti el a zsírpárnákat, ha szorít. Az ilyen darabok ma már elasztikus, légáteresztő anyagból készülnek, így a kényelmes is lehet hatékony. Fontos, hogy jó méretet válassz, ha nem vagy biztos benne, hogy mi a jó neked, akkor kérd ki az eladó véleményét a fehérnemű üzletben, és csak akkor rendelj webshopból, ha már tudod, hogy mire van szükséged. 

Az alakformálás nem újkeletű vágy, minden kornak megvan a maga vizuális elvárása szinte minden területen, így a női testtel kapcsolatban is, melyhez nagyon kevesen tudnak természetes úton alkalmazkodni, így az önbecsülésünk fenntartása érdekében külső segítséghez nyúlunk. Ez a közhiedelemmel ellentétben nem szégyellnivaló dolog, és egyre több nő alkalmazza napjainkban is. Az alakformálók közül annak megfelelően válasszunk, hogy mekkora területet szeretnénk korrigálni. Ha csupán a fenékre kívánunk egy kicsit „gyúrni”, úgy válasszuk a push up bugyikat. Bizarrnak tűnhet kipárnázni a feneket, de annál hatékonyabb, és akinek laposabb a hátsója, mint amire vágyik, annak mindenképpen érdemes kipróbálnia. 

De akár a teljes testtel is variálhatunk, erre a lehető legjobb megoldás a formáló body-k választása, mely a teljes törzset tartja karban. Választhatsz teljesen láthatatlan, testszínű modellt, de bátran játssz a dekoltázzsal és válassz egy apró csipkével ellátott kivillanó darabot. Viszont, ha csupán az alsó részeddel van gondod, de nem elég feneket emelni, akkor jöhetnek szóba a sortok vagy a harisnyák. A sortok a teljes alsó testet „teszik rendbe”, egészen comb középtől, akár a mell aláig is elnyúlhatnak, így formás feneket és laposabb hasat biztosítva. A body-val ellentétben az alakformáló harisnya kevésbé nyújt látványos változást, viszont viselheted őket sima harisnyaként is egy csinos szoknyával, vagy ruhával, nem kell a ruha alá rejtened ezeket a darabokat, mégis segítenek a vágyott alak elérésében. 

Egy jól megválasztott alakformálóval nő az önbizalmad, és akár egy teljes számmal is csökkenhet a ruha méreted, így, ha egyszerűen csak bele szeretnél férni egy szűkebb ruhába, akkor is okos megoldás lehet egy láthatatlan body alkalmazása, mely a vacsora közben sem zavar rugalmas anyagának és kialakításának köszönhetően. Viszont azt fontos megemlítenünk, hogy több méret csökkentésére, és molett alakból vékony varázslására sajnos egyik alakformáló sem alkalmas, csupán korrigál és nem eltüntet. 

Emellett ahhoz, hogy egy-egy ilyen darab sokáig használható legyen figyelnünk kell arra, hogy hogyan mossuk őket. Ahogy a melltartót sem szabadna a többi ruhával csak úgy bedobni a mosógépbe, úgy az alakformálók esetében is ajánlatos ügyelni a címkén található információkra. Érdemes a természetes alapanyagú mosószereket előnyben részesíteni, mert az általános mosószerekben található fehérítő rongálhatja a finom szálakat, így, ha lehet finom, kényes anyagokhoz készített mosószerrel mossuk, és ne használjunk öblítőt hozzá.